Proiectul Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală ce încurajeaza folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.

Despre proiect la nivel național

În incinta  Liceului Tehnologic SFÂNTUL DIMITRIE din comuna Teregova a avut loc astăzi lansarea oficială a Programului DIGITALIADA, în prezența elevilor și dascălilor instituției de învățământ teregovene și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Liceul din Teregova este prima școală din județul Caraș-Severin care se numără printre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul DIGITALIADA, astfel că noul an școlar a început pentru elevii școlii cu un laborator digital complet echipat cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, având profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă în procesul de predare. Laboratorul digital al liceului din Teregova este dotat cu 28 de tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. De asemenea, pe lângă echipamente, este asigurat un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru susținerea învățării matematicii și TIC cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze materialele digitale la clasă.

La Teregova este o școală care are nevoie de tehnologie, dar mai ales are nevoie de schimbare, de o stare nouă de spirit, creatoare și motivantă prin care elevii și profesorii să își atingă potențialul maxim . Pentru noi, DIGITALIADA este șansa de care aveam nevoie pentru a fi o școală deschisă, cu adevărat prietenoasă pentru toți și pentru fiecare : elevi motivați, profesori activi, părinți implicați, comunitate responsabilă. Avem în față un viitor sigur pentru tineri, în care tehnologia este un mijloc de educație, având la bază competențele digitale formate prin acest proiect!, a declarat prof. Maria Damian – directorul Liceului tehnologic SFÂNTUL DIMITRIE din Teregova.

Sursa articolului Radio România Reșița 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *